marți, 2 septembrie 2014

Review Verbatim Store’N GO 750GB

Problema spațiului de stocare a existat dintotdeauna, oricât de mult au evoluat hard disk-urile și cum orice blogger care se respectă are nevoie de spațiu pentru a-și salva imaginile ori clipurile captate în exclusivitate pentru blogurile lor ori pur și simplu pentru a stoca informații utile, astăzi vreau să vă recomand un hard disk extern foarte rapid și cu o capacitate de stocare destul de mare, pentru a uita de această problemă.

Ce ne dorim cu toții de la un hard disk extern?
Bineînțeles, toți ne dorim un hard disk extern cât de mic posibil ca și dimensiune, cu o capacitate de stocare cât mai mare, cât de rapid posibil în citirea/scrierea ori în transferul de fișiere și eventual să mai fie și portabil, în sensul că ar fi ideal să se alimenteze numai cu ajutorul portului USB (5V). Am adus în discuție și “portabilitatea” pentru că în cazul în care sunteți deținătorul unui laptop, ar trebui să fugiți de harddisk-urile externe ce necesită alimentare la 220V, asta pe lângă faptul că este foarte incomod bineînțeles.

Prezentare Verbatim Store’N GO 750GB
Store’N GO este o gamă de hard disk-uri externe special concepute pentru laptop-uri sau mai exact pentru portabilitate, deoarece au o dimensiune redusă, mai exact 2.5 inch, și se pot alimenta de la orice ieșire USB (5Volți), prin același cablu prin care se face și transferul de date, fără a fi nevoie de două cabluri USB cum au unele harddisk-uri externe (Adica unul pentru transferul de date și unul pentru alimentare) sau mai rău, alimentat de la 220V cum au alte hard-uri de capacități mai mari.

Însă, în ciuda dimensiunilor sale reduse, capacitatea de stocare este imensă, și nu vă va fi foarte ușor să umpleți cei 750GB disponibili. Bineînțeles, capacitatea de stocare are importanța ei, însă în unele situații, este inutilă fără o viteză decentă de scriere a informațiilor pe ea. Cum Verbatim Store’N GO 750GB folosește noua tehnologie USB 3.0, viteza de transfer este uimitoare, și spațul de stocare de 750GB, enorm pentru un dispozitiv de stocare extern, și mai ales pe USB, lăsând la o parte harddisk-urile eSATA, a căror viteză este mult mai mare, însă prezintă dezavantajul că nu multe Desktop-uri ori laptop-uri au un asemena port.

Bineînțeles, în cazul în care laptop-ul ori desktop-ul vostru nu are un port USB 3.0, viteza lui de scriere este redusă, semnificativ aș putea spune chiar, aceasta scăzând până la 40-50mb/s, adică la jumătate sau chiar mai puțin aș putea spune, însă asta este viteza USB-ului 2.0 și nu ai ce să-I faci, și oricât de rapid ar fi hard disk-ul, usb-ul vă limitează viteza de transfer.

Ce m-a impresionat de altfel, este alianța dintre Verbatim și Toshiba, pentru că probabil am omis să vă spun, chipsetul acestui hard disk extern, este realizat de către Toshiba, deci, calitatea este incontestabilă. Ba chiar chipsetul folosit, Toshiba MK755, este unul din cele mai puternice pentru harddisk-urile sATA de laptop, și i-a învins la un punctaj foarte mare pe competitori, adică Western Digital Scorpio Black ori Seagate.

Deasemena, Verbatim Store’n GO 750GB, vine împreună cu două aplicații utile, și anume Nero BackItUp, cu ajutorul căruia vă puteți face o copie de siguranță a datelor stocare pe hard disk și Nero Burn Essentials 10, cu ajutorul căruia puteți arde informațiile stocare pe hard disk, pe CD sau DVD.

Teste: Tehnică și Funcționalitate
Nu vreau să vă influențez în vreun fel ci aș vrea să vă convigeți cu ochii voștri. Uitați câteva rezultate ale testelor și diferența între USB 2.0 și USB 3.0.

Păreri Pro și Contra
+ Capacitate de stocare suficientă și ușor de transportat
+ Viteză de scriere/citire și transfer fișiere foarte mare cu ajutorul USB 3.0
+ Se alimentează numai prin USB (5Volți)
- Prețul

Concluzii
Verbatim Store’n GO 750GB este un hard disk extrem de rapid, cu o capacitate de stocare destul de mare, ce poate face față și celor mai pretențioși ce au nevoie de stocare în timp real, ca de exemplu, procesarea video. Viteza de transfer prin USB 2.0 este ce-i drept modestă, însă în cazul în care aveți un port USB 3.0, viteza de transfer este uimitoare.

Într-adevăr, trebuie să recunosc faptul că prețul este cam piperat, pentru cei 750GB, însă viteza de transfer își spune cuvântul. Avantajul acestui hard disk este tehnologia USB 3.0 nativă pe care o folosește, spre deosebire de alte harddisk-uri, ce pot fi upgradate la USB 3.0 virtual, fără a influența foarte mult rata de transfer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu